Recept zoekresultatenPita's op griekse wijze met varkensgehakt, geroosterde aubergines en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Pita's op griekse wijze met varkensgehakt, geroosterde aubergines en yoghurtsausB

Pita's op griekse wijze met varkensgehakt, geroosterde aubergines en yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Pita's op griekse wijze met varkensgehakt, geroosterde aubergines en yoghurtsausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g varkensgehakt
  • 1 grote aubergine
  • 250 g kerstomaten
  • 75 g Kalamon olijven
  • 1 biocitroen
  • 6 pitabroodjes
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 4 el Griekse olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 koffielepels gedroogde oregano
  • 1 afgestreken eetlepel paprika
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rund-varkensgehakt | Gekruid
    500 gr
    9,00 €/kg
    €4,50
    F2020082600066880000
  • Aubergines | Bio | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1999081300374800000
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,23 €/kg
    €3,29
    F2006101900323700000
  • Citroen | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. voor het degorgeren

    1. Snijd de aubergine in kleine blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze 20 min. in een zeef degorgeren.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de aubergineblokjes droog. Meng ze in een ovenschaal met 2 el olijfolie, peper en 1 kl oregano. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
    3. Fruit het gehakt intussen in een braadpan met 1 el olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, 1 kl oregano, het paprikapoeder, peper en zout. Roer het regelmatig los met een spatel.
    4. Snijd de kerstomaten in 4. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes. Meng de tomaten met de olijven, 1 kl oregano, peper en zout.
    5. Meng de yoghurt met de fijngeraspte citroenzeste, 2 el citroensap, 1 el olijfolie, 1 klein geperst teentje knoflook (facultatief), peper en zout.
    6. Warm de pitabroodjes op volgens de instructies op de verpakking. Vul ze met het gehakt, de aubergines en de tomatensalsa. Giet er yoghurtsaus over en tast meteen toe!

    Tip: Vervang de gedroogde oregano in de salsa en in het gehakt gerust door verse oregano, munt en/of dille.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Pita's op griekse wijze met varkensgehakt, geroosterde aubergines en yoghurtsausB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rund-varkensgehakt | Gekruid
    500 gr
    9,00 €/kg
    €4,50
    F2020082600066880000
  • Aubergines | Bio | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1999081300374800000
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,23 €/kg
    €3,29
    F2006101900323700000
  • Citroen | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000