Pita's op griekse wijze met varkensgehakt, geroosterde aubergines en yoghurtsaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 60 min.Budget
€€Score
4 op 5Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g varkensgehakt
- 1 grote aubergine
- 250 g kerstomaten
- 75 g Kalamon olijven
- 1 biocitroen
- 6 pitabroodjes
- 200 g Griekse yoghurt
- 4 el Griekse olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 koffielepels gedroogde oregano
- 1 afgestreken eetlepel paprika
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082600066880000
F1999081300374800000
F2006101900323700000
F2021041400079670000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. voor het degorgeren
- Snijd de aubergine in kleine blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze 20 min. in een zeef degorgeren.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de aubergineblokjes droog. Meng ze in een ovenschaal met 2 el olijfolie, peper en 1 kl oregano. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
- Fruit het gehakt intussen in een braadpan met 1 el olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, 1 kl oregano, het paprikapoeder, peper en zout. Roer het regelmatig los met een spatel.
- Snijd de kerstomaten in 4. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes. Meng de tomaten met de olijven, 1 kl oregano, peper en zout.
- Meng de yoghurt met de fijngeraspte citroenzeste, 2 el citroensap, 1 el olijfolie, 1 klein geperst teentje knoflook (facultatief), peper en zout.
- Warm de pitabroodjes op volgens de instructies op de verpakking. Vul ze met het gehakt, de aubergines en de tomatensalsa. Giet er yoghurtsaus over en tast meteen toe!
Tip: Vervang de gedroogde oregano in de salsa en in het gehakt gerust door verse oregano, munt en/of dille.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082600066880000
F1999081300374800000
F2006101900323700000
F2021041400079670000
Laad nog 4 producten