Recept zoekresultatenPita’s met lamsvlees op Oosterse wijze
Delhaize logo
  • Pita’s met lamsvlees op Oosterse wijzeC

Pita’s met lamsvlees op Oosterse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Terug naar school
Hoofdgerecht
Pita’s met lamsvlees op Oosterse wijzeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels « chermoula » mix (« Santa Maria » kruiden)
  • 4 eetlepels pitasaus
  • peper
  • 5 cl olijfolie
  • 250 g natuuryoghurt
  • 700 g mager lamsvlees
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 8 grote pitabroodjes
  • 1 citroen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 1/2 rode ui
  • zout
  • 2 eetlepels citroensap

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Chili explosion mix
    70 gr
    70,71 €/kg
    €4,95
  • Saus | Pita | Squeeze
    300 gr
    4,17 €/kg
    €1,25
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    750 gr
    3,73 €/kg
    €2,80
  • Borst | Lam | Celtic
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Doe de kruiden en de olijfolie in een schotel. Meng goed, voeg de fijngesneden ui en peterselie toe, peper, de geraspte citroenschil en het citroensap.
    2. Snij het vlees fijn met een mes, doe het bij in de schotel, meng goed, dek af en laat enkele uren in de koelkast staan.
    3. Neem het vlees 20 min. op voorhand uit de koelkast. Bak het bruin in een grote pan op een vrij hoog vuur en roer regelmatig om.
    4. Meng, ondertussen, de pitasaus met de yoghurt en kruid bij met peper en zout. Snij de sla heel fijn.
    5. Kruid het vlees, indien nodig, met peper en zout en dien op.
    6. Serveer al de ingrediënten afzonderlijk zodat elkeen naar eigen smaak zijn pita kan samenstellen. Warm de pitabroodjes achtereenvolgens op in een broodrooster.

    Kooktip

    • De saus wordt nog lekkerder met wat fijngehakte verse munt.
    • Variant: je kan het lamsvlees vervangen door fijne sneetjes varkensvlees ("bruinen en opdienen") of door rundvlees (minuutsteaks).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 834; energie (kCal): 199; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 14,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 11,9; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 915
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Pita’s met lamsvlees op Oosterse wijzeC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Chili explosion mix
    70 gr
    70,71 €/kg
    €4,95
  • Saus | Pita | Squeeze
    300 gr
    4,17 €/kg
    €1,25
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    750 gr
    3,73 €/kg
    €2,80
  • Borst | Lam | Celtic
    Dit product is niet meer beschikbaar