Delhaize logo
  • 00:00
    -03:21
    A
  • Pissaladière

Pissaladière

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
PissaladièreA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 35 g ansjovisfilets in olie
  • 2 takjes tijm
  • zout
  • 1 vers pizzadeeg
  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 koffielepels ansjovispasta
  • 1,2 kg diepgevroren gehakte uien
  • zwarte peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. baktijd

  1. Giet de olie in een grote pan en fruit de ajuinschijven op een zacht vuurtje. Hak de knoflook. Voeg de knoflook en de takjes tijm bij de uien. Zout met mate (de ansjovis en de olijven zijn al gezouten) en peper. Laat 30 min. stoven op een zacht vuurtje, zonder te laten kleuren en roer regelmatig om. Voeg op het einde de ansjovispasta toe en meng.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bekleed een ronde bakvorm van 30 cm met het pizzadeeg, prik er gaatjes in met een vork en doe er de uien in. Haal de takjes tijm eruit en verdeel gelijkmatig. Schik de ansjovis in ruitvorm, en bestrooi met olijven. Bak 20 min. in de oven.

Kooktip

De pissaladière is een specialiteit uit Nice. Traditioneel werd hij met Pissalat bereid, wat van het lokale peis salat (gezouten vis) komt. Pissalat is een specerij bereid op basis van gekweekte ansjovis en sardienen die met zout en kruiden in stenen potten bewaard werden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 435; energie (kCal): 104; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 10,1; suikers (g): 1,5; vezels (g): 4,8; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 289,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -03:21
    A
  • Pissaladière