Recept zoekresultatenPindakaasrepen
Delhaize logo
  • Pindakaasrepen
    D

Pindakaasrepen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Snack
PindakaasrepenD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 50 g geroosterde pinda’s zonder toegevoegd zout
  • 40 g gepelde sesamzaadjes
  • 150 g havervlokken
  • 80 g kokosbloesemsuiker
  • 150 g pure chocolade
  • 100 g kokosolie
  • 85 g ‘Crunchy’ pindakaas
  • 1 snuifje fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Havermoutvlokken | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,60 €/kg
    €1,30
    S2013032800045390001
  • S2012112900062020000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    30,00 €/kg
    €3,75
    S2009102100019620000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. (+ 2 u koeltijd)

    1. Smelt de pindakaas in een steelpan op een zacht vuurtje. Haal de pan van het vuur, voeg de gehakte chocolade toe en laat 2 min.rusten. Meng.
    2. Smelt de kokosolie in een steelpan op een zacht vuurtje. Haal de pan van het vuur, voeg de havervlokken toe en meng. Voeg de fleur de sel toe, samen met 30 g sesamzaadjes, de kokosbloesemsuiker en de helft van de bereiding met de chocolade. Meng grondig.
    3. Bekleed een schaal van 15 x 25 cm met bakpapier. Verdeel er de bereiding over, druk goed aan, bestrooi met pinda’s en overgiet met de rest van de gesmolten chocolademix. Bestrooi met de rest van de sesamzaadjes en aat 2 u in de koelkast opstijven.
    4. Ontvorm en snijd in repen. Bewaar de repen in een luchtdichte pot in de koelkast.

    Tip: Om de repen naar school of ergens anders mee te nemen, wikkel je ze best in een velletje bakpapier of boterhampapier.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 559 kcal - Vetten: 38,4 g - Koolhydraten: 38,4 g - Vezels: 6,2 g - Eiwitten: 10,6 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Snack
    Snack
    • Pindakaasrepen
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Havermoutvlokken | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,60 €/kg
    €1,30
    S2013032800045390001
  • S2012112900062020000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    30,00 €/kg
    €3,75
    S2009102100019620000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden