Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPilavrijst «land en zee»
Delhaize logo
  • Pilavrijst «land en zee»

Pilavrijst «land en zee»

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Pilavrijst «land en zee»

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 feuille laurierblad
  • 40 cl water
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 8 cl droge witte wijn
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 250 g kipfilet
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 300 g diepgevroren tijgergarnalen (scampi)
  • peper
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 150 g passata

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kipfliet natuur
    +/- 150 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€2,99
  • Sauce | Basilicum | Kerstomaten
    420 gr
    7,02 €/kg
    €2,95
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Olijven | Groen | Ontpit
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Fruit de grofgesneden paprika en ui in een stoofpot in 2/3 van de olie. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
    2. Voeg de fijngesneden knoflook en de peterselieblaadjes toe, meng 2 min., voeg dan de witte wijn en de passata toe. Mix alles even, doe er dan de erwten bij, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad, het saffraanpoeder en het water. Breng aan de kook en giet er de rijst bij. Draai het vuur lager, dek af en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
    3. Pel ondertussen de garnalen (vooraf ontdooid) en snij de kipfilet in kleine blokjes. Braad ze samen aan op een vrij hoog vuur in de rest van de olie in een grote pan. Neem ze van het vuur wanneer ze bruingebakken zijn.
    4. Doe de olijven, de kip en de garnalen bij in de stoofpot, meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
    5. Serveer meteen.

    Kooktip

    Vervang de garnalen door ringetjes calamaris.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Sauzen en specerijen
    • Pilavrijst «land en zee»

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kipfliet natuur
    +/- 150 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€2,99
  • Sauce | Basilicum | Kerstomaten
    420 gr
    7,02 €/kg
    €2,95
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Olijven | Groen | Ontpit
    Dit product is niet meer beschikbaar