Recept zoekresultatenPilav van paarse rijst met scampi’s en verse geitenkaas
Delhaize logo
  • Pilav van paarse rijst met scampi’s en verse geitenkaasB

Pilav van paarse rijst met scampi’s en verse geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig,Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Pilav van paarse rijst met scampi’s en verse geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g Fairtrade paarse rijst
  • zout
  • bieslook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 kopjes water
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten
  • 125 g verse geitenkaas "Le Petit Rondin"
  • 500 g diepgevroren kleine scampi's
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Doe de olie in een stoofpan en fruit er de gehakte sjalotten en de in blokjes gesneden paprika in gedurende 2 min. Voeg de rijst toe, roer 1 min., voeg dan het water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
  2. Pel de vooraf ontdooide scampi’s en doe ze bij het rijstmengsel. Laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer meteen bestrooid met de verkruimelde geitenkaas en de gehakte bieslook.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 408; energie (kCal): 97; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 496,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig,Vis - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pilav van paarse rijst met scampi’s en verse geitenkaasB