Recept zoekresultatenPilav van kip met ananas
Delhaize logo
  • Pilav van kip met ananas
    B
Pilav van kip met ananasB

Pilav van kip met ananas

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 kl kerriepoeder
  • 250 g Thaise rijst
  • Fairtrade ananas
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 60 cl warm water
  • bieslook
  • 1 ui
  • 600 g filets van kippenbouten
  • 2 el arachideolie
  • 40 g boter
  • zout
  • 2 kl kerriepoeder
  • 250 g Thaise rijst
  • Fairtrade ananas
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 60 cl warm water
  • bieslook
  • 1 ui
  • 600 g filets van kippenbouten
  • 2 el arachideolie
  • 40 g boter
  • zout

Begin met koken

: 20 min
1
Hak de ui(en) en snijd de kippenboutfilets in twee. Bak ze in de olie en de helft van de boter in een grote sauteuse op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
2
Bestrooi, wanneer alles mooi goudbruin gebakken is, met het kerriepoeder, roer, doe er dan de rijst bij en roer 1 min. Voeg warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe, dek af en laat 10 min op heel zacht vuur sudderen.
3
Schil ondertussen de halve ananas, verwijder het harde kerndeel en snijd het vruchtvlees in schijven. Bak ze goudbruin in de rest van de boter in een braadpan op hoog vuur.
4
Kruid de rijst met peper en zout toe indien nodig. Voeg de ananas toe en serveer meteen, bestrooid met de gehakte bieslook.
1
Hak de ui(en) en snijd de kippenboutfilets in twee. Bak ze in de olie en de helft van de boter in een grote sauteuse op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
2
Bestrooi, wanneer alles mooi goudbruin gebakken is, met het kerriepoeder, roer, doe er dan de rijst bij en roer 1 min. Voeg warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe, dek af en laat 10 min op heel zacht vuur sudderen.
3
Schil ondertussen de halve ananas, verwijder het harde kerndeel en snijd het vruchtvlees in schijven. Bak ze goudbruin in de rest van de boter in een braadpan op hoog vuur.
4
Kruid de rijst met peper en zout toe indien nodig. Voeg de ananas toe en serveer meteen, bestrooid met de gehakte bieslook.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 106; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 650,31
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 106; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 650,31
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Rijst | Thai jasmin | 10 min

Bosto

Rijst | Thai jasmin | 10 min

4 x 125 gr

€1,89

Ananas

Delhaize

Ananas

1,15 kg

€2,99

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bouten | Kip | Bio

Delhaize

Bouten | Kip | Bio

+/- 600 gr

Bio

+/-€7,97

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€24,08