Recept zoekresultatenPilav van kip met ananas
Delhaize logo
  • Pilav van kip met ananasB

Pilav van kip met ananas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pilav van kip met ananasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • 2 klontjes boter
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 600 g filets van kippenbouten
  • 1 ui
  • bieslook
  • 60 cl warm water
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 1 Fair Trade ananas
  • 250 g Thaise rijst
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kerrie
    50 gr
    61,00 €/kg
    €3,05
  • Kippenboutfilet
    +/- 400 gr
    +/-10,69€/kg
    +/-€4,28
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Hak de ui(en) en snij de boutfilets in twee. Bak ze in de olie en een noot boter in een grote sauteuse op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
    2. Bestrooi, wanneer alles mooi goudbruin gebakken is, met het kerriepoeder, roer, doe er dan de rijst bij en roer 1 min. Voeg warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe, dek af en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
    3. Schil ondertussen de halve ananas, verwijder het harde kerndeel en snij het vruchtvlees in schijven. Bak ze goudbruin in een klontje boter in een braadpan op hoog vuur.
    4. Kruid de rijst met peper en zout toe indien nodig. Voeg de ananas toe en serveer meteen, bestrooid met de gehakte bieslook.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 106; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 650,31
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Pilav van kip met ananasB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kerrie
    50 gr
    61,00 €/kg
    €3,05
  • Kippenboutfilet
    +/- 400 gr
    +/-10,69€/kg
    +/-€4,28
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09