Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPilav met schelpdieren
Delhaize logo
  • Pilav met schelpdieren

Pilav met schelpdieren

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pilav met schelpdieren

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 schaaltjes schelpdieren naar keuze: tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen of zwaardschedes
  • 3 dikke eetlepels grof zout
  • 1 blaadje verse laurier
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 150 g passata
  • 100 g erwten
  • 300 g Victoriarijst of langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 1 citroen

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ weken 1 u 30’) bereidingstijd + 20 min. kooktijd

  1. Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
  2. Doe de schelpdieren in een kookpot, voeg de witte wijn toe, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open. Neem ze eruit met een schuimspaan en giet het kookvocht in een beker, laat decanteren.
  3. Doe ondertussen de olie in een grote, diepe pan en fruit er de gehakte ui in, de in kleine blokjes gesneden paprika en het geperste lookteentje. Voeg na 5 min. de erwten toe, de rijst en het laurierblad. Roer 2 min., doe er dan de passata bij en meng. Giet er het gefilterde kookvocht bij en vul aan met water (in totaal 70 cl vloeistof). Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en het saffraanpoeder en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
  4. Leg er de schelpdieren bovenop, dek af en laat nog 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met partjes citroen.

Kooktip

Filter het kookvocht door het langzaam door een met een vel keukenpapier bedekte zeef te gieten.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pilav met schelpdieren