Recept zoekresultatenPilav met schelpdieren
Delhaize logo
  • Pilav met schelpdieren
Pilav met schelpdieren

Pilav met schelpdieren

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 schaaltjes schelpdieren naar keuze: tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen of zwaardschedes
  • 300 g Victoriarijst of langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 100 g bio erwten
  • 150 g passata
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 blaadje verse laurier
  • 3 dikke el grof zout
  • 1 citroen
  • 2 schaaltjes schelpdieren naar keuze: tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen of zwaardschedes
  • 300 g Victoriarijst of langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 100 g bio erwten
  • 150 g passata
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 blaadje verse laurier
  • 3 dikke el grof zout
  • 1 citroen

Begin met koken

: 20 min. (+ weken 1 u 30’) bereidingstijd + 20 min. kooktijd
1
Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
2
Doe de schelpdieren in een kookpot, voeg de witte wijn toe, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open. Neem ze eruit met een schuimspaan en giet het kookvocht in een beker, laat decanteren.
3
Doe ondertussen de olie in een grote, diepe pan en fruit er de gehakte ui in, de in kleine blokjes gesneden paprika en het geperste lookteentje. Voeg na 5 min. de erwten toe, de rijst en het laurierblad. Roer 2 min., doe er dan de passata bij en meng. Giet er het gefilterde kookvocht bij en vul aan met water (in totaal 70 cl vloeistof). Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en het saffraanpoeder en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
4
Leg er de schelpdieren bovenop, dek af en laat nog 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met partjes citroen.
1
Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
2
Doe de schelpdieren in een kookpot, voeg de witte wijn toe, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open. Neem ze eruit met een schuimspaan en giet het kookvocht in een beker, laat decanteren.
3
Doe ondertussen de olie in een grote, diepe pan en fruit er de gehakte ui in, de in kleine blokjes gesneden paprika en het geperste lookteentje. Voeg na 5 min. de erwten toe, de rijst en het laurierblad. Roer 2 min., doe er dan de passata bij en meng. Giet er het gefilterde kookvocht bij en vul aan met water (in totaal 70 cl vloeistof). Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en het saffraanpoeder en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
4
Leg er de schelpdieren bovenop, dek af en laat nog 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met partjes citroen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Vongole

Delhaize

Vongole

500 gr

€10,49

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

130 gr

€1,99

Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd

Cirio

Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd

4 x 70 gr

€3,65

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Totaal:
€39,12