Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPilav met mosselen op paella wijze
Delhaize logo
  • Pilav met mosselen op paella wijzeB

Pilav met mosselen op paella wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pilav met mosselen op paella wijzeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 tot 1 kop ontpitte groene olijven
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 kg Super mosselen
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 stuk rode paprika
  • peper
  • 1 kopje passata
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 knoflookteentje
  • 2 kleine koppen langkorrelrijst met normale kooktijd
  • gehakte peterselie
  • 1 kopje diepgevroren erwtjes
  • citroen
  • 1 kopje witte wijn

Begin met koken

  1. Fruit de in kleine blokjes gesneden paprika en de gesnipperde ui in de olie in een diepe pan op heel zacht vuur. Dek af en laat stoven.
  2. Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe het geperste knoflookteentje bij in de pan en laat 2 min. fruiten, voeg dan de passata toe, de erwten, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en het saffraanpoeder.
  3. Giet het kookvocht door een heel fijne zeef en meet het: voeg water toe tot je in totaal ongeveer 4 koppen vloeistof hebt (80 cl). Giet in de pan en breng aan de kook. Doe er de rijst bij, meng goed, dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen. Verwijder de schelpen, doe de mosselen met de olijven bij in de pan. Meng goed. Laat nog 2 min. stoven (al het vocht moet opgenomen zijn).
  4. Breng op smaak en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie en versierd met partjes citroen.

Kooktip

Voor een mooiere afwerking kan je enkele mosselen in de schelp laten en ze bij op de schotel leggen net voor het serveren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 100; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 639,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pilav met mosselen op paella wijzeB