Recept zoekresultatenPilav met kip op Caraïbische wijze
Delhaize logo
  • Pilav met kip op Caraïbische wijze

Pilav met kip op Caraïbische wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pilav met kip op Caraïbische wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm
  • 2 limoenen
  • 1 noot boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 2 grote rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipepers
  • 200 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 8 kippenonderbouten (± 130 g per stuk)
  • 25 cl kokosmelk
  • 3 eetlepels geraspte kokosnoot
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 4 lente-uitjes
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd + 20 min. kooktijd

  1. Verhit de boter en 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak er de kippenonderbouten in gedurende 15 min. op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  2. Doe 2 eetlepels olie in een wok of diepe pan. Bak hierin, op zacht vuur, de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika. Voeg na 5 min. de fijngesneden chilipeper en de geperste knoflooktenen toe, roer 1 min., voeg de rijst toe, de tijm en de geraspte kokosnoot.
  3. Roer 2 min. en voeg de kokosmelk toe, dezelfde hoeveelheid warm water, het verkruimelde bouillonblokje en de saffraan. Meng en leg er de kippenonderbouten in (druk ze er een beetje in).
  4. Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de kooktijd om.
  5. Spoel de kikkererwten goed onder koud water, laat ze uitlekken en doe ze bij in de wok. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
  6. Bestrooi met de fijngesneden uitjes,serveer meteen met partjes limoen.

Kooktip

Je kan de serveerschaal bestrooien met wat geraspte kokosnoot.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pilav met kip op Caraïbische wijze