Recept zoekresultatenPikante reuzengarnalen met groenten
Delhaize logo
  • Pikante reuzengarnalen met groenten

Pikante reuzengarnalen met groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Pikante reuzengarnalen met groenten

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 stukje verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 kg sambal
  • peper
  • 500 g passata
  • 1 gele paprika
  • 500 g diepgevroren scampi’s "365"
  • 1 blik bamboescheuten (140 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 ui

Begin met koken

  1. Doe 1/3 van de olie, de passata, de sojasaus en de sambal in een steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen.
  2. Fruit de fijngesnipperde ui en de fijngesneden paprika in de rest van de olie in een wok op zacht vuur.
  3. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi’s, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan.
  4. Doe de bamboescheuten (gespoeld onder koud water en uitgelekt) in de wok, evenals de geraspte gember, meng gedurende 1 min. Voeg de scampi’s toe en meng op hoog vuur tot ze een kleurtje krijgen.
  5. Voeg de tomatensaus toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min sudderen.
  6. Serveer meteen met witte rijst.

Kooktip

Je kan de saus en de groenten/scampimengeling ook apart serveren.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Pikante reuzengarnalen met groenten