Recept zoekresultatenPie van kip met rode curry
Delhaize logo
  • Pie van kip met rode curryA

Pie van kip met rode curry

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pie van kip met rode curryA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rode peper
  • 60 g bloem (voor de roux)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 150 g mini-oesterzwammen
  • 100 g babymaïs
  • 1 middelgrote ui
  • 1 stengel groene selder met blad
  • 5 wortelen
  • 500 g kippenblokjes
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 6 kippenbouten
  • 2 stelen citroengras
  • 30 g boter (voor de roux)
  • peper
  • 1 ei
  • 1 eetlepel boter
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 60 g gember
  • 1 banaan

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min. + 40 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zet een grote bakpan op het vuur met een klontje boter en bak de stukjes kip mooi goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en schik ze in de ovenschaal.
  3. Maak 1 wortel, de ui en de selder schoon en snijd grof. Snijd de rode peper overlangs en verwijder de pitjes. Snijd de stelen citroengras overlangs en plet ze. Schil de gember en snijd in stukjes. Stoof al deze groenten even aan in de pan van de kip. Voeg de rode currypasta toe en schik de kippenbouten op de groenten. Zet de groenten en de kip net onder water (ong. 8 dl) en laat het geheel 40 min inkoken zodat alle smaken goed opgenomen worden.
  4. Snijd ondertussen de babymaïs overlangs in de helft. Schil de overige wortelen en snijd in schuine schijfjes. Wok de maïs, de wortelen en de mini-oesterzwammen beetgaar in wat olijfolie gedurende 5 min. Verdeel de groenten over de gebakken kippenblokjes.
  5. Haal de kippenbouten uit de bouillon en schik deze eveneens over de groenten. Zeef de kippenbouillon en houd even apart.
  6. Snijd de banaan in schijfjes. Pel de teen knoflook en de sjalot en snipper fijn. Bak de banaan, knoflook en sjalot kort aan in een beetje olijfolie. Giet 4 dl van de kippenbouillon en de kokosroom erbij en laat zo’n 5 min inkoken. Kruid met peper en zout en mix tot je een dikke homogene saus verkrijgt. Indien de saus te lopend is, kun je een beetje roux toevoegen.
  7. Overgiet de ovenschotel met de saus.
  8. Dek de schotel af met het vel bladerdeeg en bestrijk met een losgeklopt ei. Bak gaar in de oven gedurende 40 min.

Kooktip

Voor een dikkere saus, kan je een beetje roux toevoegen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 533; energie (kCal): 127; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 797,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pie van kip met rode curryA