Recept zoekresultatenPickles van radijs met gember en citroenkruid
Delhaize logo
  • Pickles van radijs met gember en citroenkruid

Pickles van radijs met gember en citroenkruid

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Andere
Pickles van radijs met gember en citroenkruid

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 2 bussels radijzen
  • 200 g kristalsuiker
  • 25 cl witte wijnazijn
  • 1 cm verse gember
  • 1 takje citroenkruid

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. (+ sterilisatie)

  1. Snijd de radijsjes in dunne schijfjes en doe ze in een pot.
  2. Giet de azijn en de suiker in een steelpan. Voeg de geraspte gember en het in twee gebroken takje citroenkruid toe. Verwarm langzaam tot de suiker helemaal gesmolten is. Zeef. Giet vervolgens de kokende vloeistof over de radijzen en laat 2,5 cm tussen de vloeistof en de bovenste kant van de potten. Veeg de boven- en buitenkant van de pot af met wat vochtig keukenpapier. Sluit hermetisch af en steriliseer gedurende 20 minuten.

Kooktip

1 pot geeft ongeveer 10 porties.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Andere
  • Pickles van radijs met gember en citroenkruid