Recept zoekresultatenPho (rijstnoedelsoep) met kip
Delhaize logo
  • Pho (rijstnoedelsoep) met kipB

Pho (rijstnoedelsoep) met kip

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Overig
Lunch
Pho (rijstnoedelsoep) met kipB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 g Thaïse basilicum
  • zout
  • peper
  • 2 limoenen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 200 g rijstnoedels
  • 15 g koriander
  • 15 g munt
  • 400 g kipfilet
  • 4 stukken steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel peperbolletjes
  • 1 koffielepel korianderzaad
  • 2 kruidnagels
  • 2 cm gember
  • 1 l rundsbouillon
  • 2 eetlepels vissaus (fish sauce)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. kooktijd

  1. Verwarm de bouillon op een middelhoog vuur. Snijd de gember in plakjes en voeg samen met de specerijen bij de bouillon. Laat 10 min. sudderen. Voeg de vissaus toe. Zeef het geheel en kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Stoom de kip gaar, laat afkoelen en trek in stukjes.
  3. Kook de rijstnoedels gaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de zaadjes en de witte vliesjes van het rood pepertje en hak fijn. Pluk de blaadjes van de verse kruiden. Hak het wit van de lente-uitjes fijn. Snijd de limoen(en) in 2.
  4. Vul de kommen met de noedels, de stukjes kip, de verse kruiden en de lente-ui. Voeg de hete bouillon toe. Dien op met de limoen en de rode peper zodat iedereen de soep naar smaak kan kruiden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 272; energie (kCal): 64; vetten (g): 0,7; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 356,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Pho (rijstnoedelsoep) met kipB