Recept zoekresultatenPhad thai (gebakken rijstnoedels)
Delhaize logo
  • Phad thai (gebakken rijstnoedels)B

Phad thai (gebakken rijstnoedels)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Phad thai (gebakken rijstnoedels)B

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g rijstnoedels
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels Phad Thai stir fry sauce (of honing)
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • 1 bussel bieslook
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels fish sauce
  • 150 g kleine roze garnalen
  • 4 eetlepels Thaise wokolie
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 2 knoflooktenen
  • 150 g varkensvlees “bruinen en opdienen”
  • 1/2 bussel koriander
  • 50 g pinda's
  • 100 g sojascheuten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst noodles | 2MM
    250 gr
    5,16 €/kg
    €1,29
  • Thai basil | Stir-fry paste
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,95 €/kg
    €2,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. kooktijd

    1. Breng water in een kookpot aan de kook, neem de pot van het vuur, doe er de noedels in, dek af en laat 2 min. 30’ rusten. Giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
    2. Hak de pindanoten en de koriander grof.
    3. Snij het varkensvlees in fijne reepjes, snipper het chilipepertje en de knoflook fijn. Bak ze op vrij hoog vuur in een wok met de olie. Voeg dan de garnalen toe, de noedels, de fish sauce, het limoensap, de bieslook, de suiker en de Phad Thai sauce. Roer 2 min. op vrij hoog vuur.
    4. Giet de losgeklopte eieren in de wok en roer snel met 2 houten lepels tot de eieren stollen. Voeg de sojascheuten toe en serveer meteen, bestrooid met de pindanoten en de koriander.

    Kooktip

    Laat de noedels niet langer dan 2 min. 30’ in het water liggen, anders vallen ze uiteen tijdens het bakken in de wok.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 653; energie (kCal): 156; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 16,8; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 556,92
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Phad thai (gebakken rijstnoedels)B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst noodles | 2MM
    250 gr
    5,16 €/kg
    €1,29
  • Thai basil | Stir-fry paste
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,95 €/kg
    €2,95