Recept zoekresultatenPetits moelleux met kastanjes en stracciatellaslagroom
Delhaize logo
  • Petits moelleux met kastanjes en stracciatellaslagroom

Petits moelleux met kastanjes en stracciatellaslagroom

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Petits moelleux met kastanjes en stracciatellaslagroom

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bloem
  • 40 g zachte boter + voor de vorm
  • 20 cl verse room
  • 50 g rietsuiker
  • 25 g pure chocolade
  • 100 g kastanjepuree
  • 60 g amandelpoeder
  • gekonfijte kastanjes (marrons glacées)
  • 25 g Easy suiker (ultrafijne griessuiker)
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • zout

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Klop de zachte boter (met de mixerkloppers) met de rietsuiker en de eigelen (bewaar de eiwitten). Voeg de kastanjepuree toe, klop opnieuw, doe er het amandelpoeder bij en de bloem. Meng goed.
  3. Klop de eiwitten heel stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
  4. Verdeel het beslag over 4 met boter ingesmeerde soufflékommetjes of over 4 holtes van een siliconen muffinvorm. Bak 20 min. in de oven. Laat afkoelen.
  5. Klop de room stijf, voeg de ultrafijne griessuiker toe en de geraspte chocolade.
  6. Serveer de gebakjes met wat slagroom. Versier eventueel met stukjes gekonfijte kastanjes.

Kooktip

Wanneer je soufflékommetjes gebruikt, leg dan een op maat geknipt stukje bakpapier op de bodem om het ontvormen te vergemakkelijken.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Petits moelleux met kastanjes en stracciatellaslagroom