Recept zoekresultatenPesto van kale
Delhaize logo
  • Pesto van kaleC

Pesto van kale

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Pasta
Pesto van kaleC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g kale
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 60 g parmigiano
  • 1,5 dl olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    20,90 €/kg
    €2,09
    F2018070600020220000
  • Reeds in je keuken
  • Look | Zakje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
    F1986053100300100000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    8,78 €/l
    €4,39
    S2020072800450660000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min

    1. Spoel de kale en zwier droog. Pel het teentje knoflook, hak het grof en mix samen met de parmigiano, de amandelen en de kale in de blender. Giet de olijfolie erbij en mix verder tot een mooie groene pesto. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2495; energie (kCal): 605; vetten (g): 61,1; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 487,02
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Pesto van kaleC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    20,90 €/kg
    €2,09
    F2018070600020220000
  • Reeds in je keuken
  • Look | Zakje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
    F1986053100300100000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    8,78 €/l
    €4,39
    S2020072800450660000