Recept zoekresultatenPerzikensalade met culatello en burrata
Delhaize logo
  • Perzikensalade met culatello en burrataD

Perzikensalade met culatello en burrata

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Picnic
Salade
Perzikensalade met culatello en burrataD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 110 g culatello (of prosciutto) Rosa dell’Angelo
  • 2 rijpe gele perziken (of nectarines)
  • 1 bol (van 125 g) burrata di bufala
  • enkele blaadjes rode zuring (of een ander kruid naar keuze: basilicum, rucola ...)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Culatello Artigianale
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013022700549230000
  • Mozzarella | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    125 gr
    14,32 €/kg
    €1,79
    F2012021300730000000
  • Rucola
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102000364600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antiaanbakpan, op een matig vuurtje.
    2. Pel de perziken (niet nodig als je nectarines gebruikt) en snijd ze in plakjes. Schik ze in een schaal, leg de burrata in het midden, besprenkel met olijfolie en breng op smaak. Voeg de sneetjes culatello (of prosciutto) toe.
    3. Bestrooi met amandelen en zuringblaadjes. Dien meteen op met brood.

    Kooktip

    Om perziken makkelijker te pellen, gebruik je hetzelfde trucje als voor tomaten: dompel ze 30 sec in kokend water en je haalt het vel er zo af.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 911; energie (kCal): 220; vetten (g): 17,6; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 4,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 10; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 301,84
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Picnic
    Zomer
    Salade
    • Perzikensalade met culatello en burrataD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020160000
  • Culatello Artigianale
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013022700549230000
  • Mozzarella | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    125 gr
    14,32 €/kg
    €1,79
    F2012021300730000000
  • Rucola
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102000364600000