• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Perzikensalade met culatello en burrata

Gemiddeld
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Salade
  • Dieet: Gluten vrij
  • Gelegenheid: Picnic
  • Seizoen: Zomer

Dit recept versturen

Perzikensalade met culatello en burrata
Gemiddeld
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 110 g culatello (of prosciutto) Rosa dell’Angelo
  • 2 rijpe gele perziken (of nectarines)
  • 1 bol burrata (125 g)
  • enkele blaadjes rode zuring (of een ander kruid naar keuze: basilicum, rucola ...)
Perzikensalade met culatello en burrata
Bereiding

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antiaanbakpan, op een matig vuurtje.
  2. Pel de perziken (niet nodig als je nectarines gebruikt) en snijd ze in plakjes. Schik ze in een schaal, leg de burrata in het midden, besprenkel met olijfolie en breng op smaak. Voeg de sneetjes culatello (of prosciutto) toe.
  3. Bestrooi met amandelen en zuringblaadjes. Dien meteen op met brood.

Kooktip

Om perziken makkelijker te pellen, gebruik je hetzelfde trucje als voor tomaten: dompel ze 30 sec in kokend water en je haalt het vel er zo af.

Nutritionele informatie

Energie: 234 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst