Recept zoekresultatenPerziken in muscaatwijn met verse munt
Delhaize logo
 • Perziken in muscaatwijn met verse muntB

Perziken in muscaatwijn met verse munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Perziken in muscaatwijn met verse muntB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 6 muntblaadjes, gehakt
 • 4 perziken, in dunne schijfjes gesneden
 • 2 el rietsuiker
 • sap van 1 citroen
 • 2 dl zoete witte wijn, zoals Muscat de Rivesaltes, Muscat de Beaumes-de-Venise, Muscat d’Espagne of Coteaux du Layon

Begin met koken

 1. Verwarm in een sauspan de wijn met de suiker. Laat inkoken tot siroop. Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
 2. Verdeel de schijfjes perzik over de borden. Bedruip met citroensap.
 3. Overgiet de perziken bij het opdienen met de wijnsiroop.
 4. Versier met de blaadjes munt.

Kooktip

 • Indien de perziken een erg dikke en donzige schil hebben, is het aan te raden om ze te schillen. Perziken schillen is gemakkelijk wanneer je even bovenaan met een mesje een kruisvormige snede maakt en ze dan in kokend water onderdompelt of even stoomkookt.
 • Wat men ook zegt, desserten met fruit spannen nog steeds de kroon in een evenwichtig voedingspatroon. Ze bevatten immers 0 % vetten. In dit recept blijven alle vitaminen behouden. De alcohol van de wijn verdampt gedeeltelijk bij het inkoken van de siroop.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 340; energie (kCal): 81; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 10,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 159,41
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Zomer
Dessert
 • Perziken in muscaatwijn met verse muntB