Recept zoekresultatenPerengelei met sauternes
Delhaize logo
  • Perengelei met sauternesC

Perengelei met sauternes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Sauzen
Perengelei met sauternesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,2 kg peren
  • 1 citroen
  • 300 g geleisuiker
  • 1,5 dl Sauternes
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95
    S2009113008000100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd (+ 3 u rusttijd)

    1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken (1 kg). Doe ze in een kookpot met dikke bodem en voeg het citroensap, de kaneel, de anijs en de Sauternes toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat ± 15 min op een zacht vuurtje pruttelen tot de peren mals zijn.
    2. Bekleed een zeef met een zeefdoek en laat de peren gedurende 3 u boven een kookpot uitlekken. Maak een bundeltje met de stof en pers er zoveel mogelijk sap uit. Weeg het sap en voeg 50% van zijn gewicht aan geleisuiker toe. Kook volgens de instructies op de verpakking.
    3. Giet meteen in potten (dompel de potten en hun deksel op voorhand in kokend water en laat ze drogen), sluit de potten, draai ze om en laat volledig afkoelen. Bewaar liefst in de koelkast (behalve als de potten volledig gestériliseerd zijn).
    4. Serveer bij paté, foie gras, kazen, desserten ...

    Tip: Gebruik je bioperen? Dan hoef je ze niet te schillen. Schrap de Sauternes uit het ingrediëntenlijstje en je hebt meteen een gewone gelei om op je boterhammen te smeren!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Sauzen
    • Perengelei met sauternesC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95
    S2009113008000100000