Recept zoekresultatenPeren in koffie gepocheerd
Delhaize logo
 • Peren in koffie gepocheerdC

Peren in koffie gepocheerd

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Peren in koffie gepocheerdC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 peren
 • 200 g rietsuiker
 • 10 bolle kl sterke oploskoffie
 • 5 dl water
 • 5 cl rum
 • 1 gousse vanillepeul
 • 1/2 l vanille-, speculaas- of notenijs (extra)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. kooktijd

 1. Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Giet het water in een stoofpan en breng het langzaam aan de kook met de suiker, de oploskoffie, de rum en het vanillestokje.
 2. Schil de peren en snijd ze in 2. Doe ze ook in de stoofpan en laat ± 15 min sudderen, zonder deksel, tot de peren mals zijn.
 3. Dien lauw op en schep er een bolletje ijs bij.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 105; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 17,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 482,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
 • Peren in koffie gepocheerdC