Recept zoekresultatenPenne met verse geitenkaas en paprika’s
Delhaize logo
  • Penne met verse geitenkaas en paprika’sA

Penne met verse geitenkaas en paprika’s

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Pasta
Penne met verse geitenkaas en paprika’sA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g gemengde paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • verse basilicum
  • 1 ui
  • 350 g penne rigate
  • 150 g van een rolletje verse geitenkaas
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Pasta | Penne Rigate
    500 gr
    1,38 €/kg
    €0,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Snij de paprika’s in blokjes en hak de ui(en) fijn. Bak alles 2 minuten aan in de olie in een sauteuse Voeg de geperste knoflook toe, peper, zout en dek af. Laat 15 minuten op zacht vuur stoven.
    2. Kook intussen de penne « al dente » in gezouten, kokend water. Zet een pollepel kookvocht opzij vooraleer de penne af te gieten.
    3. Neem de gare paprika’s van het vuur, voeg de in ringetjes gesneden olijven toe en breng op smaak met peper en zout. Stort het groentemengsel op de uitgelekte penne, voeg de verkruimelde geitenkaas en een beetje van het kookvocht toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
    4. Bestrooi met gehakte basilicum en serveer meteen.
    5. Variant: je kan de geitenkaas ook rechtstreeks op de borden verdelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 534; energie (kCal): 127; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 16,5; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 568,33
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Andere
    Pasta
    • Penne met verse geitenkaas en paprika’sA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Pasta | Penne Rigate
    500 gr
    1,38 €/kg
    €0,69