Recept zoekresultatenPenne alla carbonara van courgettes
Delhaize logo
  • Penne alla carbonara van courgettesA

Penne alla carbonara van courgettes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Pasta
Penne alla carbonara van courgettesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 handvol verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 20 cl lightroom
  • gerapste pamezaan om erbij te serveren
  • 3 teentjes knoflook
  • 700 g courgetten
  • 400 g penne rigate
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    20,90 €/kg
    €2,09
    F2018070600020220000
  • F1993101900107900000
  • F2004050400138600000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Kook de penne "al dente" volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
    2. Snij ondertussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Bak ze aan in de olie in een grote, diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de geperste look toe en roer regelmatig, de blokjes moeten nog wat knapperig blijven.
    3. Klop de eieren los met de room en de parmezaan, kruid met peper en zout. Giet op de courgetteblokjes en verwarm op zacht vuur. Het mengsel mag niet koken.
    4. Doe de uitgelekte penne in de pan, voeg het gehakte basilicum toe en meng. Dien meteen op, serveer met nog wat parmezaan apart erbij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 526; energie (kCal): 125; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 15,5; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 639,38
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Zomer
    Pasta
    • Penne alla carbonara van courgettesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    20,90 €/kg
    €2,09
    F2018070600020220000
  • F1993101900107900000
  • F2004050400138600000
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013100200732000000