Recept zoekresultatenPeertjes met Monbazillac en vanille
Delhaize logo
  • Peertjes met Monbazillac en vanille

Peertjes met Monbazillac en vanille

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Dessert
Peertjes met Monbazillac en vanille

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 50 cl Monbazillac
  • 75 g griessuiker
  • 1 gousse vanillepeul
  • chocolade-ijs
  • 8 kleine, heel vaste peren
  • 10 dl water

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd + 40 min. kooktijd

  1. Doe de wijn, het water en de suiker in een stoofpotje, net groot genoeg voor de peertjes. Voeg de gespleten en geschraapte vanillepeul toe en breng langzaam aan de kook.
  2. Schil ondertussen de peertjes zonder de steeltjes te verwijderen. Leg ze in de warme siroop en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 40 min. zonder deksel sudderen op heel zacht vuur. Draai de peertjes zo nu en dan voorzichtig om. Controleer de gaarheid: je moet er makkelijk met een tandenstoker kunnen in prikken.
  3. Dek af en laat lauw worden.
  4. Snij de peertjes in plakjes vanaf het steeltje ( aan het steeltje niet helemaal doorsnijden). Schik ze in waaiervorm in kleine, diepe borden en voeg siroop toe. Serveer lauw met een bolletje chocolade-ijs en bestrooid met cacaopoeder.

Kooktip

Je kan de peertjes al versnijden en ze zo in de siroop bewaren, je moet ze dan nog enkel een beetje opwarmen alvorens te serveren.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Peertjes met Monbazillac en vanille