Recept zoekresultatenPavlovarol met aardbeien
Delhaize logo
  • Pavlovarol met aardbeienD

Pavlovarol met aardbeien

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Pavlovarol met aardbeienD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eiwitten op kamertemperatuur (voor de meringue)
  • 1 kl citroensap (voor de meringue)
  • 1 el maiszetmeel
  • 220 g + 2 el kristalsuiker (voor de meringue)
  • 250 g aardbeien (voor de garnituur)
  • ½ citroen (voor de garnituur)
  • 3 dl room (voor de garnituur)
  • 50 g kristalsuiker (voor de garnituur)
  • 2 el bloemsuiker (voor de garnituur)
  • 5 cl water (voor de garnituur)
  • 2 takjes tijm (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + 30 min. kooktijd

  1. Begin met de garnituur: breng het water met de kristalsuiker en de tijm aan de kook. Laat 10 min sudderen. Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in 2. Voeg het citroensap en de aardbeien toe. Laat nog 1 min sudderen, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Zet in de koelkast.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 170°C. Klop de eiwitten tot schuim en voeg al kloppend, beetje bij beetje, 220 g suiker toe. Meng nog minstens 5 min: je mag geen suikerkorrels meer voelen als je een beetje meringue tussen de vingers wrijft. Meng de maizena met het citroensap en roer dit mengsel voorzichtig onder de meringue.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bereiding over, in de vorm van een vierkant van 23 op 23 cm en ± 3 cm dikte. Schuif in de oven en verlaag de oventemperatuur tot 120°C. Bak 25 à 30 min, tot de meringue lichtjes goudbruin is. Laat hem 10 min rusten. Bestuif een vel bakpapier met 2 el suiker, leg er de meringue omgedraaid op en verwijder voorzichtig het andere vel bakpapier. De textuur van je meringue is krokant aan de onderkant en zacht aan de bovenkant.
  4. Klop de room stijf met 6 el aardbeiensiroop. Bestrijk er de meringue mee, tot 2 cm van de randen. Schik de uitgelekte aardbeien op 1/3 van de meringue en rol hem voorzichtig op. Bestuif de pavlova met bloemsuiker en dien meteen op, zo blijft de meringue lekker krokant. Geef er de rest van de siroop apart bij.

Tip: Mag het wat feestelijker ogen? Werk je pavlova dan af met ¼ van de slagroom, verse aardbeien, munt en siroop (je hoeft dan geen bloemsuiker te gebruiken).

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
  • Pavlovarol met aardbeienD