Delhaize logo
  • Pavlova
    D
PavlovaD

Pavlova

Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g bloemsuiker
  • 15 ml witte wijnazijn
  • 4 eiwitten op kamertemperatuur
  • 1 el maïzena
  • 500 g rodevruchtenmix
  • 2 mespunten vanillepoeder
  • 1 citroen (zeste)
  • een beetje poedersuiker (voor de afwerking)
  • 3 citroenen
  • 120 g boter
  • 135 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 250 g bloemsuiker
  • 15 ml witte wijnazijn
  • 4 eiwitten op kamertemperatuur
  • 1 el maïzena
  • 500 g rodevruchtenmix
  • 2 mespunten vanillepoeder
  • 1 citroen (zeste)
  • een beetje poedersuiker (voor de afwerking)
  • 3 citroenen
  • 120 g boter
  • 135 g suiker
  • 2 eierdooiers

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 150°C (met hete lucht).
2
Voor de bereiding van de meringue: zet een bord op een blad bakpapier en teken de vorm af.
3
Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de azijn, de maïzena en het vanillepoeder toe en klop nog 1 minuut verder. Giet de bereiding in een spuitzak met gladde spuitmond en vul de cirkel, die getekend is op het bakpapier. Ga een tweede keer langs de buitenkant van de meringue zodat de zijkant hoger is dan de binnenkant. Zet gedurende 1 uur in de oven. Zet de oven uit, open de deur en laat de meringue afkoelen in de oven.
4
Haal de meringue uit de oven zodra hij op kamertemperatuur is.
5
Voor de bereiding van de citroencrème: pers het sap uit de citroenen en verwarm deze samen met de boter tot het kookpunt.
6
Klop ondertussen de suiker op met de eidooiers tot een ruban.
7
Giet de warme mengeling op de ruban en laat indikken.
8
Laat de citroencrème afkoelen.
9
Verdeel de afgekoelde citroencrème in de meringue. Schik hierop de rode vruchten.
10
Bestrooi naar wens met bloemsuiker en zeste van citroen.
1
Verwarm de oven voor op 150°C (met hete lucht).
2
Voor de bereiding van de meringue: zet een bord op een blad bakpapier en teken de vorm af.
3
Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de azijn, de maïzena en het vanillepoeder toe en klop nog 1 minuut verder. Giet de bereiding in een spuitzak met gladde spuitmond en vul de cirkel, die getekend is op het bakpapier. Ga een tweede keer langs de buitenkant van de meringue zodat de zijkant hoger is dan de binnenkant. Zet gedurende 1 uur in de oven. Zet de oven uit, open de deur en laat de meringue afkoelen in de oven.
4
Haal de meringue uit de oven zodra hij op kamertemperatuur is.
5
Voor de bereiding van de citroencrème: pers het sap uit de citroenen en verwarm deze samen met de boter tot het kookpunt.
6
Klop ondertussen de suiker op met de eidooiers tot een ruban.
7
Giet de warme mengeling op de ruban en laat indikken.
8
Laat de citroencrème afkoelen.
9
Verdeel de afgekoelde citroencrème in de meringue. Schik hierop de rode vruchten.
10
Bestrooi naar wens met bloemsuiker en zeste van citroen.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 995; energie (kCal): 238; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 41,8; suikers (g): 40,3; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 969,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 995; energie (kCal): 238; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 41,8; suikers (g): 40,3; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 969,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Romantisch diner
Dessert
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Azijn | Witte wijn

Delhaize

Azijn | Witte wijn

50 cl

€1,69

Rode vruchten | Mix | Schaal

Delhaize

Rode vruchten | Mix | Schaal

2 × 400 gr

€23,98

Vanillepoeder

Vahiné

Vanillepoeder

8 gr

€7,19

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Maiszetmeel

Delhaize

Maiszetmeel

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Totaal:
€35,85

Deze recepten kan je ook leuk vinden