Recept zoekresultatenPavlova’s met vijgen en hazelnoten revisited
Delhaize logo
  • Pavlova’s met vijgen en hazelnoten revisitedD

Pavlova’s met vijgen en hazelnoten revisited

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Pavlova’s met vijgen en hazelnoten revisitedD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 vijgen
  • 20 g hazelnoten
  • 4 takjes tijm
  • 2,5 dl room
  • 4 dl ijs ‘Il gelato italiano nocciola’ Delhaize
  • 1 el fijne suiker
  • 4 el honing
  • 10 ‘minimeringues met frambozen’ Tarte à Moi
  • 1 el olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,36 €/kg
    €3,59
    S2021010800488940000
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061400327620000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Room  35%
    20 cl
    3,50 €/l
    €0,70
    F2015112500159100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Snijd de vijgen in 2, smeer het vruchtvlees heel lichtjes in met olijfolie, bestrooi met tijm en rooster de vijgen ± 2 min. op de barbecue (of op een grill). Besprenkel de vijgen met honing en laat ze een beetje afkoelen.
    2. Klop de room stijf met de kristalsuiker. Hak de hazelnoten grof.
    3. Dresseer de verschillende ingrediënten in grote glazen: vijgen, slagroom, (hele of fijngestampte) meringues, bolletjes ijs en hazelnoten. Serveer meteen.

    Tip: Kies niet al te rijpe vijgen voor dit recept en houd ze goed in het oog tijdens het bakken: de baktijd hangt onder andere af van hun grootte.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 238,8 kcal - Vetten: 14,3 g - Koolhydraten: 24,4 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 2,2 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    Dessert
    • Pavlova’s met vijgen en hazelnoten revisitedD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,36 €/kg
    €3,59
    S2021010800488940000
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061400327620000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Room  35%
    20 cl
    3,50 €/l
    €0,70
    F2015112500159100000