Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPavlova met rode vruchten
Delhaize logo
 • 00:00
  -05:29
  D
 • Pavlova met rode vruchten

Pavlova met rode vruchten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Dessert
Pavlova met rode vruchtenD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
 • 250 g bloemsuiker
 • 1 eetlepel wittewijnazijn
 • 4 eiwitten op kamertemperatuur
 • 1 eetlepel maïzena
 • 500 g rodevruchtenmengeling
 • 3,5 dl vloeibare room
 • 3 eetlepels poedersuiker
 • 2 mespunten vanillepoeder

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

 1. Verwarm de oven voor op 150°C (met hete lucht).
 2. Zet een bord op een blad bakpapier en teken de vorm af.
 3. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de azijn, de maïzena en het vanillepoeder toe en klop nog 1 minuut verder. Giet de bereiding in een spuitzak met gladde spuitmond en vul de cirkel, die getekend is op het bakpapier. Ga een tweede keer langs de buitenkant van de meringue zodat de zijkant hoger is dan de binnenkant. Zet gedurende 1 uur in de oven. Zet de oven uit, open de deur en laat de meringue afkoelen in de oven.
 4. Haal de meringue uit de oven zodra hij op kamertemperatuur is.
 5. Maak slagroom met de poedersuiker en het vanillepoeder wanneer je de meringue gaat opdienen en verdeel de slagroom over de meringue. Leg ten slotte de vruchten op de slagroom.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 914; energie (kCal): 220; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 27,3; suikers (g): 25,9; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 273,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Zomer
Dessert
 • 00:00
  -05:29
  D
 • Pavlova met rode vruchten