Recept zoekresultatenPavlova met pure chocolade, gekarameliseerde amandelen, bramen en blauwe bosbessen
Delhaize logo
  • Pavlova met pure chocolade, gekarameliseerde amandelen, bramen en blauwe bosbessenD

Pavlova met pure chocolade, gekarameliseerde amandelen, bramen en blauwe bosbessen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Pavlova met pure chocolade, gekarameliseerde amandelen, bramen en blauwe bosbessenD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 4 eiwitten op kamertemperatuur (voor de meringue)
  • 250 g poedersuiker (voor de meringue)
  • 1 el maiszetmeel
  • 1 el wittewijnazijn (voor de meringue)
  • 2 el cacaopoeder (puur) (voor de meringue)
  • 400 g bramen en blauwe bosbessen (voor de garnering)
  • 30 g gepelde amandelen (voor de garnering)
  • 3,5 dl vloeibare room (voor de garniture)
  • 50 g pure chocolade 74% cacao (voor de garnering)
  • 1 el cacaopoeder (puur) (voor de garnering)
  • 2 el poedersuiker (voor de garnituur)
  • 60 g fijne poedersuiker (voor de garnering)
  • 1/2 citroen (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de oven voor op 150°C (met hete lucht).
  2. Zet een bord op een blad bakpapier en teken de vorm af.
  3. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Voeg de azijn, de maïzena en het vanillepoeder toe en klop nog 1 min. verder. Giet de bereiding in een spuitzak met gladde spuitmond en vul de cirkel, die op het bakpapier getekend is. Ga een tweede keer langs de buitenkant van de meringue zodat de zijkant hoger is dan de binnenkant. Zet gedurende 1 uur in de oven. Zet de oven uit, open de deur en laat de meringue afkoelen in de oven.
  4. Haal de meringue uit de oven zodra hij op kamertemperatuur is.
  5. Giet 100 ml room in een steelpan en breng langzaam aan de kook. Haal van het vuur. Breek de pure chocolade in stukken. Giet de kokende room over de chocolade en laat 5 min. smelten. Meng tot je een gladde substantie krijgt. Klop de rest van de room tot slagroom met de poedersuiker en het cacaopoeder. Roer de slagroom snel door de chocoladeganache. Verdeel deze mousse over de meringue en leg het fruit er bovenop.
  6. Giet de suiker, de amandelen, 1/2 eetlepel water en een paar druppels citroensap in een steelpan en breng langzaam aan de kook zodat de suiker smelt. Zet het vuur hoger en laat koken tot je een lichtbruine karamel krijgt. Haal van het vuur, laat wat afkoelen en leg de gekarameliseerde amandelen op de pavlova. Dompel 2 vorken in de karamel, haal ze eruit en breng karameldraden aan op de pavlova.

Kooktip

Zo maak je mooie karameldraden: doop de klopper in warme karamel en schud er zachtjes mee boven een blad bakpapier.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1054; energie (kCal): 254; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 7; koolhydraten (g): 29; suikers (g): 27,1; vezels (g): 3,8; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 352,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Zomer
Dessert
  • Pavlova met pure chocolade, gekarameliseerde amandelen, bramen en blauwe bosbessenD