Recept zoekresultatenPatatas Bravas
Delhaize logo
  • Patatas BravasB

Patatas Bravas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Bijgerechten
Patatas BravasB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 kg frietaardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • cayennepeper
  • zout
  • 400 g passata van kerstomaten

Begin met koken

Bereiding + kooktijd: 25 min.

  1. Verwarm je frituurpan op 150°C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel ze onder koud water, droog ze in een keukendoek en laat ze een tiental minuten frituren, tot ze zacht worden.
  2. Fruit intussen de geperste teentjes knoflook 2 min op een zacht vuurtje in een kleine kookpot met de olijfolie. Voeg de passata toe en laat zachtjes pruttelen. Kruid met zout en cayennepeper.
  3. Zet het frituurmandje op de hoogste stand, warm de olie verder op tot 180°C en bak de aardappelen opnieuw totdat ze goudgeel zijn. Laat ze uitlekken en kruid ze met zout. Dien ze op in individuele bordjes en overgiet ze met de saus.

Kooktip

Serveer ook aiolisaus bij de patatas bravas, net als in sommige Spaanse bars.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 88; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 136,49
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegetarisch
Aperitief
Bijgerechten
  • Patatas BravasB