Recept zoekresultatenPastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Pastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalenB

Pastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Pastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g gepelde grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 8 el slaolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 bussel bieslook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper en zout
  • 3 pastinaken (± 500 g) (voor de puree)
  • 500 g bloemige aardappelen (voor de puree)
  • 20 g boter (voor de puree)
  • peper en zout (voor de puree)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • verse gepelde grijze garnalen zonder conserveermiddelen
    100 gr
    59,90 €/kg€5,99
    41,93 €/kg
    €4,19
  • Olie | Fijn | Sla
    1 l
    3,69 €/l
    €3,69
  • Bieslook 20g
    20 gr
    52,50 €/kg
    €1,05
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. kooktijd

    1. Schil de pastinaken en de aardappelen. Snijd ze in stukken, doe ze in een kookpot, overgiet ze met koud water en breng aan de kook. Laat 20 min. sudderen. Giet de groenten af en doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Voeg de boter toe, plet met een pureestamper en breng verder op smaak.
    2. Mix ¾ van de gehakte bieslook fijn met de slaolie en breng verder op smaak.
    3. Verwarm een grote kookpot water tot net onder het kookpunt. Bekleed intussen 4 potjes met een groot stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje, maak bundeltjes met de vershoudfolie en dompel ze in het water. Pocheer de eieren naargelang hun grootte 3 à 4 min. Laat ze in ijskoud water schrikken en pak ze voorzichtig uit.
    4. Serveer de hete puree met de garnalen en de eieren. Besprenkel met een scheutje bieslookolie en werk af met de rest van de gehakte bieslook (en eventueel met een beetje bladpeterselie).

    Tip: Al kook je voor een grote bende, dompel niet meer dan 4 eieren tegelijk in het kokende water, anders verlaagt de watertemperatuur plotseling.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Pastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • verse gepelde grijze garnalen zonder conserveermiddelen
    100 gr
    59,90 €/kg€5,99
    41,93 €/kg
    €4,19
  • Olie | Fijn | Sla
    1 l
    3,69 €/l
    €3,69
  • Bieslook 20g
    20 gr
    52,50 €/kg
    €1,05
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,25 €/st
    €1,25