Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPastinaakchips en geroosterde knolselderdip met truffel
Delhaize logo
 • Pastinaakchips en geroosterde knolselderdip met truffelA

Pastinaakchips en geroosterde knolselderdip met truffel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Aperitief
Pastinaakchips en geroosterde knolselderdip met truffelA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 1 knolselder
 • 4 grote pastinaken (± 800 g)
 • 1 kleine bokaal carpaccio van zomertruffels taste Of Inspirations (50 g)
 • 1 dl gevogeltefond
 • 1 dl zonnebloemolie
 • fleur de sel
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 3.30 u baktijd

 1. Bak de knolselder gedurende 3 u in een voorverwarmde oven van 180°C.
 2. Verlaag de oventemperatuur tot 110°C. Snijd de ongeschilde en schoongeborstelde pastinaken met de mandoline in ultrafijne plakjes. Bedek meerdere ovenplaten met bakpapier en verdeel er de pastinaakplakjes over. Schuif ze 30 min. in de oven, tot de chips krokant en goudbruin zijn.
 3. Mix het vruchtvlees van de knolselder met de gevogeltefond, de zonnebloemolie en de olie uit de bokaal truffelcarpaccio tot een heel gladde saus fijn. Breng de saus verder op smaak en laat ze tot kamertemperatuur afkoelen.
 4. Bestrooi de pastinaakchips met fleur de sel. Werk de dipsaus af met de truffelcarpaccio en schik er de pastinaakchips rondom.

Tip: Voor een mooi homogeen resultaat, verwissel je best de ovenplaten om de 10 min. tijdens het bakken van de chips.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Lactose vrij
Aperitief
 • Pastinaakchips en geroosterde knolselderdip met truffelA