Recept zoekresultatenPastinaak met bloemkoolcrème, lente-uien en mosterdzaad
Delhaize logo
  • Pastinaak met bloemkoolcrème, lente-uien en mosterdzaadA

Pastinaak met bloemkoolcrème, lente-uien en mosterdzaad

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Pastinaak met bloemkoolcrème, lente-uien en mosterdzaadA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bloemkool
  • 5 dl melk
  • 5 dl room
  • 4 steranijs
  • de geraspte schil van 1 biolimoen
  • peper
  • zout
  • 2 pastinaken
  • 2 el olijfolie
  • 6 jeneverbessen
  • arachideolie
  • 2 lente-uien
  • 5 el lokale honing
  • 50 g mosterdzaad
  • 1/2 bussel waterkers

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Kruiden | Steranijs
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pastinaak
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing | Bio
    340 gr
    7,91 €/kg
    €2,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min.

    1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd ze in grote stukken. Kook ze gaar in de melk met de room en de steranijs. Haal de steranijs uit de kookpan. Giet de bloemkool door een zeef, maar vang het kookvocht op. Mix de bloemkool in de blender met 4 eetlepels kookvocht. Breng op smaak met de limoenzeste, versgemalen peper en zout.
    2. Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte in tweeën. Bewaar een halve pastinaak en kook de rest beetgaar in gezouten water. Mix de jeneverbessen fijn met de olijfolie. Wentel de drie halve pastinaken door de jeneverbessenolie en gril ze in een grillpan. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Snijd de resterende pastinaak in chips met een mandoline. Verwarm de arachideolie tot 180 °C en frituur de pastinaakchips goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat fijn zout over.
    4. Maak de lente-uien schoon en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Snijd ze overlangs in tweeën. Bak ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag en druppel er de honing over. Kruid met peper en zout.
    5. Leg de pastinaak op een schaal en doe er de lente-uien, de pastinaakchips en de bloemkoolcrème bij. Werk af met mosterdzaad en plukken waterkers.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Pastinaak met bloemkoolcrème, lente-uien en mosterdzaadA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Kruiden | Steranijs
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pastinaak
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing | Bio
    340 gr
    7,91 €/kg
    €2,69