Recept zoekresultatenPastilla met gehakt
Delhaize logo
  • Pastilla met gehaktA

Pastilla met gehakt

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pastilla met gehaktA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 grote uien
  • peper
  • 40 g boter
  • 1 ei
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 koffielepel harissa
  • 15 dl water
  • 1 koffielepel ras-el-hanout
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 g rundergehakt (gehakte biefstuk)
  • 70 g langkorrelrijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 vellen brickdeeg (voor de bodem)
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. bereidingstijd + 35 min. baktijd

  1. Bak de gehakte uien aan in een diepe pan met de olie. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
  2. Kook ondertussen de rijst gaar.
  3. Doe het gehakt bij in de pan en bak het op vrij hoog vuur, al roerend met een spatel zodat het in stukjes breekt. Bestrooi, wanneer het bruin gebakken is, met bloem en ras-el-hanout, roer 1 min., voeg het water en harissa toe. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
  5. Doe de rijst bij het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur.
  6. Leg 2 lange repen bakpapier kruisgewijs in een grote, ronde, diepe taartvorm (het vergemakkelijkt het uit de vorm nemen). Smeer de vellen brickdeeg (voor de bodem) lichtjes in met gesmolten boter en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Leg ze wat uit elkaar zodat het deeg over de rand van de vorm hangt. Doe er de vulling in, druk goed aan en bedek met de andere, met boter ingesmeerde vellen. Vouw de overhangende randen naar het midden en zet ze vast met het losgeklopte ei.
  7. Zet 20 min. in de oven.
  8. Haal uit de vorm en serveer warm met een salade.

Kooktip

Je kan een handvol rozijnen bij de vulling doen en de pastilla na het bakken met kaneel en griessuiker bestrooien.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 433,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pastilla met gehaktA