Recept zoekresultatenPasteis de nata - Mini-flans
Delhaize logo
D
Pasteis de nata - Mini-flansD

Pasteis de nata - Mini-flans

Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 300 g bladerdeeg
  • 25 cl volle melk
  • 0,1 geraspte schil van een biocitroen
  • 1 stokje kaneel
  • 30 g bloem
  • 20 g bloem voor de bakvorm
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 6 bio-eieren
  • 30 g boter voor de bakvorm
  • kaneelpoeder voor de afwerking
  • 300 g bladerdeeg
  • 25 cl volle melk
  • 0,1 geraspte schil van een biocitroen
  • 1 stokje kaneel
  • 30 g bloem
  • 20 g bloem voor de bakvorm
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 6 bio-eieren
  • 30 g boter voor de bakvorm
  • kaneelpoeder voor de afwerking

Begin met koken

: 30 min. + 17 min. baktijd
1
Giet 12 cl water samen met de suiker in een pannetje. Breng aan de kook, laat 3 min sudderen en vervolgens afkoelen.
2
Beboter en bebloem de 12 vakjes van een metalen muffinbakvorm.
3
Leg de vierkanten bladerdeegvellen per twee op elkaar en rol ze op, zodat je drie rolletjes krijgt. Snijd elk rolletje in vier stukken.
4
Zet de rolletjes rechtop in de bakvorm en duw ze plat met je duim tot het deeg de kant raakt en in het midden een putje ontstaat. Het deeg mag enkele millimeter boven de vorm uitkomen.
5
Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
6
Meng de bloem met 3 el melk tot je een glad deeg bekomt. Voeg er de afgekoelde siroop bij, gevolgd door 5 eierdooiers en een volledig ei. Meng zorgvuldig.
7
Giet de rest van de melk met de citroenschil en het kaneelstokje in een kookpot en breng de melk aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 min trekken. Breng opnieuw aan de kook. Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje en giet de hete melk bij de eiermengeling. Meng krachtig en giet het mengsel terug in de kookpot. Laat op een zacht vuur indikken en blijf roeren. Vul de bakvorm met room tot 0,5 cm van de rand. Zet 17 min in de oven of tot de flans goudbruin zijn.
8
Haal de flans uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een patisserierooster.
1
Giet 12 cl water samen met de suiker in een pannetje. Breng aan de kook, laat 3 min sudderen en vervolgens afkoelen.
2
Beboter en bebloem de 12 vakjes van een metalen muffinbakvorm.
3
Leg de vierkanten bladerdeegvellen per twee op elkaar en rol ze op, zodat je drie rolletjes krijgt. Snijd elk rolletje in vier stukken.
4
Zet de rolletjes rechtop in de bakvorm en duw ze plat met je duim tot het deeg de kant raakt en in het midden een putje ontstaat. Het deeg mag enkele millimeter boven de vorm uitkomen.
5
Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
6
Meng de bloem met 3 el melk tot je een glad deeg bekomt. Voeg er de afgekoelde siroop bij, gevolgd door 5 eierdooiers en een volledig ei. Meng zorgvuldig.
7
Giet de rest van de melk met de citroenschil en het kaneelstokje in een kookpot en breng de melk aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 min trekken. Breng opnieuw aan de kook. Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje en giet de hete melk bij de eiermengeling. Meng krachtig en giet het mengsel terug in de kookpot. Laat op een zacht vuur indikken en blijf roeren. Vul de bakvorm met room tot 0,5 cm van de rand. Zet 17 min in de oven of tot de flans goudbruin zijn.
8
Haal de flans uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een patisserierooster.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1090; energie (kCal): 260; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 31,7; suikers (g): 18,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 246,97
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1090; energie (kCal): 260; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 31,7; suikers (g): 18,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 246,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld

Delhaize

Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld

300 gr

€2,49

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Totaal:
€15,09