Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPasteis de nata - Mini-flans
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:50
    D
  • Pasteis de nata - Mini-flans

Pasteis de nata - Mini-flans

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
Pasteis de nata - Mini-flansD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 300 g bladerdeeg
  • 30 g boter voor de bakvorm
  • 6 bio-eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 20 g bloem voor de bakvorm
  • 30 g bloem
  • 1 kaneelstokje
  • 0,1 geraspte schil van een biocitroen
  • 25 cl volle melk
  • kaneelpoeder voor de afwerking

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 17 min. baktijd

  1. Giet 12 cl water samen met de suiker in een pannetje. Breng aan de kook, laat 3 min sudderen en vervolgens afkoelen.
  2. Beboter en bebloem de 12 vakjes van een metalen muffinbakvorm.
  3. Leg de vierkanten bladerdeegvellen per twee op elkaar en rol ze op, zodat je drie rolletjes krijgt. Snijd elk rolletje in vier stukken.
  4. Zet de rolletjes rechtop in de bakvorm en duw ze plat met je duim tot het deeg de kant raakt en in het midden een putje ontstaat. Het deeg mag enkele millimeter boven de vorm uitkomen.
  5. Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
  6. Meng de bloem met 3 el melk tot je een glad deeg bekomt. Voeg er de afgekoelde siroop bij, gevolgd door 5 eierdooiers en een volledig ei. Meng zorgvuldig.
  7. Giet de rest van de melk met de citroenschil en het kaneelstokje in een kookpot en breng de melk aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 min trekken. Breng opnieuw aan de kook. Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje en giet de hete melk bij de eiermengeling. Meng krachtig en giet het mengsel terug in de kookpot. Laat op een zacht vuur indikken en blijf roeren. Vul de bakvorm met room tot 0,5 cm van de rand. Zet 17 min in de oven of tot de flans goudbruin zijn.
  8. Haal de flans uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een patisserierooster.

Kooktip

Bestrooi deze heerlijke flans uit de regio Belem met kaneelpoeder alvorens ze te serveren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1090; energie (kCal): 260; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 31,7; suikers (g): 18,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 246,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -05:50
    D
  • Pasteis de nata - Mini-flans