Pastasalade op z’n Russisch
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Kids,Buiten eten,Picknick,Barbecue
Pasta
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 5 Porties
- 100 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
- 1 koffielepel citroensap
- 100 g mayonaise
- 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
- 5 hardgekookte eieren
- 1 grote rode paprika in bokaal
- 230 g erwten en wortelen (uitgelekt gewicht)
- 150 g tonijn in olie (uitgelekt gewicht)
- 150 g gepelde roze garnalen
- 250 g pastahorentjes
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2005071900206340000
F2003041400144800000
F2007031300103000000
S2005042500117950000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. koeltijd
- Kook de pasta "al dente".
- Giet de erwten en wortelen af, spoel ze. Snij de wortelen in schijfjes. Snij de paprika in blokjes. Doe alles in een grote kom en voeg de garnalen, de uitgelekte en verkruimelde tonijn toe, evenals de plakjes olijven.
- Giet de pasta af, spoel goed onder koud water en doe de pasta in de kom. Meng de mayonaise met het citroensap en de yoghurt. Kruid af. Giet deze saus op de pastasalade en meng goed. Versier met partjes hardgekookt ei. Dek de kom af en zet de salade minstens 30 min. in de koelkast vooraleer te serveren.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 516; energie (kCal): 124; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 560,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Kids,Buiten eten,Picknick,Barbecue
Overig
Zomer
Pasta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2005071900206340000
F2003041400144800000
F2007031300103000000
S2005042500117950000
Laad nog 4 producten