Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPastasalade met meloen, mozzarella en krokante ham
Delhaize logo
  • Pastasalade met meloen, mozzarella en krokante hamA

Pastasalade met meloen, mozzarella en krokante ham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Pastasalade met meloen, mozzarella en krokante hamA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 160 g Parmaham
  • 400 g kerstomaten
  • 1/2 gele meloen (450 g)
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 50 g amandelen uit Californië
  • 1 bussel basilicum
  • 250 g Griekse, kleine pasta
  • 250 g bocconcini di mozzarella di bufala (Garofalo)
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmaham
    90 gr
    35,44 €/kg
    €3,19
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Meloen |  Charentais
    850 gr
    3,52 €/kg
    €2,99
  • Rode uien | Netje | Bio
    500 gr
    3,50 €/kg
    €1,75
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verspreid de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze ± 10 min. tot ze lekker knapperig zijn (blijf in de buurt!). 
    2. Kook de pasta 'al dente' in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur en zonder vetstof.
    4. Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de kerstomaten doormidden. Hak de rode ui en de basilicum fijn. Laat de bocconcini uitlekken. Hak de amandelen grof. Doe alles in een grote kom.
    5. Als de pasta gaar is, laat je hem uitlekken en spoel je hem grondig af onder koud water. Doe de pasta bij de rest in de kom en voeg het citroensap en de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed.
    6. Serveer koud en strooi net voor het opdienen de ham erover, zodat hij knapperig blijft.

    Tip
    de amandelen kan je vervangen door pijnboompitten. Rooster ze ook, zodat ze lekker knapperig zijn.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 610/146 ; Vetten (g): 7,5 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,4 ; Koolhydraten (g): 11,5 ; Suikers (g): 2 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 7,3 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 692 ; Nutri-score: A
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Pastasalade met meloen, mozzarella en krokante hamA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmaham
    90 gr
    35,44 €/kg
    €3,19
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Meloen |  Charentais
    850 gr
    3,52 €/kg
    €2,99
  • Rode uien | Netje | Bio
    500 gr
    3,50 €/kg
    €1,75