Recept zoekresultatenPastasalade met geroosterde paprika en tomaat
Delhaize logo
  • Pastasalade met geroosterde paprika en tomaatA

Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Vegetarisch
Buiten eten,Picknick
Salade
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaatA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/4 bosje bieslook
  • 3 grote tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 200 g pasta "orecchiette" (oortjespasta)
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 2 gele paprika's
  • 1/2 limoen (het sap)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077520000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Orecchiette
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016032900276060000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de ovengrill voor.
    2. Spoel de paprika’s en leg ze in een ovenschaal. Rooster ze onder de grill tot ze zwart kleuren. Neem uit de oven en laat afkoelen. Pel en halveer de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
    3. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Vermeng met de paprikablokjes en de olijfolie.
    4. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn en snipper de bieslook.
    5. Vermeng de tomaten en de kruiden met de pasta, het citroensap en het paprikapoeder. Breng verder op smaak met peper en zout.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 113; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 282,27
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Buiten eten,Picknick
    Overig
    Lente
    Salade
    • Pastasalade met geroosterde paprika en tomaatA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077520000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Orecchiette
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016032900276060000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000