Recept zoekresultatenPastasalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas
Delhaize logo
  • Pastasalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaasB

Pastasalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Pasta
Pastasalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g rigatoni
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • takjes platte peterselie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • Peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Rigatoni
    500 gr
    2,78 €/kg
    €1,39
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Kook de rigatoni beetgaar volgens de gaartijd op de verpakking.
    2. Spoel de courgette en de aubergine in dikke schijven van ongeveer 1 cm. Bestrooi de schijven aubergine royaal met zout en laat zo’n 15 minuten rusten. Spoel zorgvuldig na zodat alle restanten van het zout verdwenen zijn en dep droog. Spoel de paprika’s, verwijder de pitten en snijd in grove stukken.
    3. Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en look. Gril de groenten langs beide kanten. Hak de rozemarijn grof en bestrooi de groenten ermee. Kruid met peper en zout.
    4. Meng de groenten onder de pasta. Snipper de peterselie fijn en meng ze onder de pastasalade. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over en serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 478; energie (kCal): 113; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 566,36
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Pastasalade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaasB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Rigatoni
    500 gr
    2,78 €/kg
    €1,39
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49