Pasta primavera met Parmaham
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 geperste lookteentjes
- 1/2 rode ui, in halve ringen
- 1 pakje parmaham
- 1 wortel, in stukjes
- 1/2 broccoli, in roosjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1/2 courgette, in stukjes
- 1 handje kerstomaatjes, in twee gesneden
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 400 g penne
- 2 eetlepels citroensap
- 50 g Geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- peper en zout
- olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008102300300430000
F2015060500314850000
F2009040200543800000
F2013111900302710000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en doe er de look, de rode ui en de stukjes wortel in. Laat ongeveer twee minuutjes garen en voeg dan de broccoli en de paprika toe. Roerbak opnieuw een tweetal minuutjes en doe dan de courgette er nog bij. Laat bakken tot alle groentjes beetgaar zijn. Meng er ten slotte nog de look, de kerstomaatjes en Italiaanse kruiden onder.
- Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water en snijd de Parmaham in fijne reepjes.
- Neem een grote kom en doe er de zachte groentjes in. Voeg de penne toe en breng de pasta nog op smaak met citroensap, de helft van de Parmezaanse kaas, peper en zout. Meng er als laaste nog de reepjes Parmaham onder en werk af met de resterende Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie.
Copyright : @ Stephanie Bex – Njam!
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008102300300430000
F2015060500314850000
F2009040200543800000
F2013111900302710000
Laad nog 4 producten