Recept zoekresultatenPasta op Hongaarse wijze
Delhaize logo
  • Pasta op Hongaarse wijzeA

Pasta op Hongaarse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pasta op Hongaarse wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 cl lichte room
  • 3 eetlepels gehakte dragon
  • 350 g penne (of andere korte deegwaren)
  • 1 koffielepel pikant paprikapoeder
  • zout
  • 200 g blokjes gerookt spek
  • 1 rode paprika

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijngesneden dragon
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Penne
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
  • Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    79,73 €/kg
    €2,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Laat de pasta “al dente” gaarkoken.
    2. Laat ondertussen de spekblokjes zachtjes bakken in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstoffen. Snij de paprika('s) in kleine blokjes, doe ze bij het spek en laat alles op hoog vuur goudbruin bakken. Bestrooi met het paprikapoeder, roer 30 sec., voeg dan de room en de dragon toe. Laat 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
    3. Serveer warm met de uitgelekte pasta. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 577; energie (kCal): 137; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 18,2; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 570,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Pasta op Hongaarse wijzeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijngesneden dragon
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Penne
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
  • Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    79,73 €/kg
    €2,95