Recept zoekresultatenPasta met zeevruchten, salie en appelkappertjes
Delhaize logo
  • Pasta met zeevruchten, salie en appelkappertjesA

Pasta met zeevruchten, salie en appelkappertjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Overig
Hoofdgerecht
Pasta met zeevruchten, salie en appelkappertjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg mosselen
  • 20 g bladpeterselie
  • 20 g salieblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • 500 g fettuccine
  • 1 citroen (het sap)
  • 2 eetlepels appelkappertjes
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 1 sjalot
  • 250 g gekookte langoustines
  • 125 g rivierkreeftenvlees
  • 20 g boter

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 15 min stooftijd

  1. Spoel de mosselen en de tapijtschelpen enkele keren in proper, koud water.
  2. Kook de pasta al dente.
  3. Snipper de sjalot en de knoflook fijn en fruit in de boter. Hak de salieblaadjes en bladpeterselie fijn en voeg samen met de appelkappertjes bij de boter. Houd nog een beetje gehakte bladpeterselie aan de kant voor de afwerking. Meng de pasta eronder.
  4. Gaar de tapijtschelpen en de mosselen met de wijn en het citroensap onder een deksel op een hoog vuur gedurende ± 10 min tot ze open gaan.
  5. Doe de tapijtschelpen, de mosselen (en het kookvocht) bij de pasta en voeg de rivierkreeftjes en de langoustines erbij. Laat alles nog 2 min goed heet worden en dien op met fijngehakte bladpeterselie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 427; energie (kCal): 101; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 593,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pasta met zeevruchten, salie en appelkappertjesA