Recept zoekresultatenPasta met spinazieroom en mascarpone
Delhaize logo
  • Pasta met spinazieroom en mascarponeB

Pasta met spinazieroom en mascarpone

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Student
Pasta
Pasta met spinazieroom en mascarponeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g penne (korte deegwaren)
  • 200 g mascarpone
  • 500 g spinazie
  • 1 bosje basilicum
  • 1 eetlepel geraspte schil van een biocitroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 koffielepel pepervlokken
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Penne
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwijder de spinaziesteeltjes. Blancheer de blaadjes door ze 2 min in een pot met gezouten kokend water te dompelen. Laat afkoelen en spoel met koud water. Zwier de spinazie droog.
    2. Doe de geplette look, de spinazieblaadjes, de basilicumblaadjes en de mascarpone samen in een mengkom en mix tot je een homogene saus verkrijgt.
    3. Laat de pasta al dente koken. Laat de pasta uitlekken en zet wat kookwater opzij.
    4. Doe de pasta in de spinaziesaus en laat nog 2 min op een matig vuurtje koken terwijl je roert.
    5. Bestrooi de pasta met citroenschil alvorens hem te serveren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 577; energie (kCal): 138; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 17,4; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 597,95
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Pasta met spinazieroom en mascarponeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Penne
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69