Recept zoekresultatenPasta met gehaktballetjes
Delhaize logo
  • Pasta met gehaktballetjes
Pasta met gehaktballetjes

Pasta met gehaktballetjes

Moeilijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 snuifje oregano
  • 500 g gehakt van varken en rund
  • 250 g stigoli
  • 1,2 kg pomodorini (kerstomaten) in blik
  • 400 g kerstrostomaten
  • 125 g kappertjes
  • 125 g ontpitte, zwarte olijven
  • 1 potje verse basilicum
  • 2 el paneermeel
  • peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 1 snuifje oregano
  • 500 g gehakt van varken en rund
  • 250 g stigoli
  • 1,2 kg pomodorini (kerstomaten) in blik
  • 400 g kerstrostomaten
  • 125 g kappertjes
  • 125 g ontpitte, zwarte olijven
  • 1 potje verse basilicum
  • 2 el paneermeel
  • peper

Begin met koken

: 60 min.
1
Stoof de gesnipperde sjalotten en lookteentjes in een scheut olie aan. Blus met de blikken pomodorini. Kruid goed met peper en zout en voeg ook de groene steel van de kerstrostomaten aan toe voor een nog intensere tomatensaus. Laat een half uurtje zachtjes koken onder een deksel. Voeg nadien de kerstomaten, olijven en kappertjes toe en laat nog een half uurtje sudderen.
2
Maak intussen de balletjes. Doe het gehakt in een kom, kruid stevig met peper, zout, het gehakte basilicum en de oregano. Voeg het ei en het paneermeel toe, meng goed en rol balletjes van dit mengsel.
3
Bak de balletjes goudbruin in een pan en laat ze daarna nog even verder garen in de tomatensaus. Kook de pasta al dente, giet af en meng onder de saus en de balletjes. Doe alles in een grote schaal en werk af met krullen parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.
1
Stoof de gesnipperde sjalotten en lookteentjes in een scheut olie aan. Blus met de blikken pomodorini. Kruid goed met peper en zout en voeg ook de groene steel van de kerstrostomaten aan toe voor een nog intensere tomatensaus. Laat een half uurtje zachtjes koken onder een deksel. Voeg nadien de kerstomaten, olijven en kappertjes toe en laat nog een half uurtje sudderen.
2
Maak intussen de balletjes. Doe het gehakt in een kom, kruid stevig met peper, zout, het gehakte basilicum en de oregano. Voeg het ei en het paneermeel toe, meng goed en rol balletjes van dit mengsel.
3
Bak de balletjes goudbruin in een pan en laat ze daarna nog even verder garen in de tomatensaus. Kook de pasta al dente, giet af en meng onder de saus en de balletjes. Doe alles in een grote schaal en werk af met krullen parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Butchers Burger | Bio

Delhaize

Butchers Burger | Bio

2 × +/- 300 gr

Bio

+/-€12,36

Pasta | Orecchiette n 91

De Cecco

Pasta | Orecchiette n 91

500 gr

€2,49

Compote | Appelen | Stukken | Bokaal

Materne

Compote | Appelen | Stukken | Bokaal

2 × 850 gr

€5,98

Kerstomaat | mix

Delhaize

Kerstomaat | mix

400 gr

€2,99

Kappertjes | Azijn

Devos & Lemmens

Kappertjes | Azijn

125 gr

€2,99

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€45,41