Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPasta finocchio e ricotta
Delhaize logo
  • Pasta finocchio e ricottaA

Pasta finocchio e ricotta

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Pasta finocchio e ricottaA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • zout
  • 1 venkel
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g spaghetti
  • 2 ontbeende kippendijen
  • olijfolie
  • 1 plantje salie
  • 100 g ricotta
  • peper

Begin met koken

  1. PASTAWATER
    Verwarm een pan met 2 liter gezouten water. Breng het water aan de kook.
  2. SNIJDEN
    Snijd de venkel in kleine blokjes van een centimeter of twee. De sjalotten in reepjes en de teentjes knoflook heel fijn. Bewaar het venkelloof om het gerecht af te maken.
  3. PASTA
    Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. KIP
    Snijd de kippendijen in stukjes en bak aan in een beetje olijfolie in een pan op hoog vuur. Gebruik een grote koekenpan of sauteerpan.
  5. GROENTEN
    Wanneer het vlees goed bruin is voeg je de salieplant toe. Bak een minuut of zo tot je saliechips krijgt.
  6. GROENTEN
    Voeg als laatste de sjalotten en knoflook toe en kook op middelhoog vuur voor de rest van de kooktijd van de pasta.
  7. PASTA
    Als de pasta al dente is, voeg je deze meteen met wat kookwater toe aan de pan. Dit is de basis van de saus. Voeg de ricotta toe en laat smelten op middelhoog vuur. Pas de romigheid van de saus aan door het kookwater toe te voegen. Werk af met een kruiding van peper en zout naar eigen smaak. Werk af met een royale hoeveelheid olijfolie en het venkelloof.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 135 kcal - Vetten: 6 g - Koolhydraten: 10,8 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Pasta finocchio e ricottaA