Recept zoekresultatenPasta Vongolé
Delhaize logo
  • Pasta Vongolé

Pasta Vongolé

Duur

< 30 min.

Score

4 op 5
Pasta Vongolé

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 1/2 chilipeper
  • 2 stengels selder
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 500 g Armando spaghetti chitarra
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes bladpeterselie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper | Verpakt
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000
  • F1986053100303400000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    19,87 €/kg
    €1,49
    F2008102300300430000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Spoel de tapijtschelpen proper in koud water.
    2. Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Halveer de chilipeper en snijd hem fijn. Snijd de sel-der in plakjes.
    3. Verwarm de olijfolie in een kom en stoof er de sjalot, look en selder in. Verhoog het vuur en voeg de tapijtschelpen en de witte wijn toe. Kruid goed af met peper en de chilli. Zet het deksel op de kom en laat de schelpen 3 minuten garen. Schud de schelpen op en laat nog enkele minuten verder garen.
    4. Kook ondertussen de pasta beetgaar in kokend gezouten water.
    5. Voeg de pasta bij de schelpen en meng alles goed door elkaar.
    6. Serveer in warme diepe borden en strooi er wat gehakte bladpeterselie over.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    • Pasta Vongolé

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper | Verpakt
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000
  • F1986053100303400000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    19,87 €/kg
    €1,49
    F2008102300300430000