Recept zoekresultatenPasta Vongolé
Delhaize logo
  • Pasta Vongolé
Pasta Vongolé

Pasta Vongolé

< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 1/2 chilipeper
  • 2 stengels selder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g Armando spaghetti chitarra
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes bladpeterselie
  • peper
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 1/2 chilipeper
  • 2 stengels selder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g Armando spaghetti chitarra
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes bladpeterselie
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Spoel de tapijtschelpen proper in koud water.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Halveer de chilipeper en snijd hem fijn. Snijd de sel-der in plakjes.
3
Verwarm de olijfolie in een kom en stoof er de sjalot, look en selder in. Verhoog het vuur en voeg de tapijtschelpen en de witte wijn toe. Kruid goed af met peper en de chilli. Zet het deksel op de kom en laat de schelpen 3 minuten garen. Schud de schelpen op en laat nog enkele minuten verder garen.
4
Kook ondertussen de pasta beetgaar in kokend gezouten water.
5
Voeg de pasta bij de schelpen en meng alles goed door elkaar.
6
Serveer in warme diepe borden en strooi er wat gehakte bladpeterselie over.
1
Spoel de tapijtschelpen proper in koud water.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Halveer de chilipeper en snijd hem fijn. Snijd de sel-der in plakjes.
3
Verwarm de olijfolie in een kom en stoof er de sjalot, look en selder in. Verhoog het vuur en voeg de tapijtschelpen en de witte wijn toe. Kruid goed af met peper en de chilli. Zet het deksel op de kom en laat de schelpen 3 minuten garen. Schud de schelpen op en laat nog enkele minuten verder garen.
4
Kook ondertussen de pasta beetgaar in kokend gezouten water.
5
Voeg de pasta bij de schelpen en meng alles goed door elkaar.
6
Serveer in warme diepe borden en strooi er wat gehakte bladpeterselie over.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Moederdag,Romantisch diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Vongole

Delhaize

Vongole

500 gr

€10,49

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Pasta | Spaghetti n.12

De Cecco

Pasta | Spaghetti n.12

500 gr

€2,49

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

2 × 75 cl

€11,98

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€30,58