Delhaize logo
 • PashkaD

Pashka

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Dessert
PashkaD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
 • 1 kg kwark
 • 300 g zachte boter
 • 500 g poedersuiker
 • 2 eigelen
 • 100 g schil van gekonfijte sinaasappelen + als versiering
 • 1/2 koffielepel zeste van een biocitroen
 • 1/4 koffielepel vanille-essence

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

 1. Giet de avond tevoren de kwark in een neteldoek. Knoop dicht en leg de kwark boven de gootsteen om uit te druipen.
 2. Giet de uitgelekte kwark in een kom en klop tot je een crème bekomt. Klop de boter en de suiker tot ze smeuïg zijn. Meng de 2 bereidingen en voeg de eigelen, de gekonfijte en in stukjes gesneden sinaasappelschil, de citroenzeste en de vanilleessence toe en meng goed.
 3. Spoel de neteldoek waarin je de kwark liet uitdruipen uit en maak er een bol van 17 cm diameter van. Giet de pashka er in en vouw de neteldoek dicht. Leg op een bord, plaats er een gewicht op en laat 1 nacht rusten op een koele plaats.
 4. Ontvorm op een schotel en versier met de gekonfijte stukjes sinaasappelschil.

Kooktip

Bereid dit gerecht 2 dagen van tevoren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1168; energie (kCal): 281; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 30,8; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 544,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Pasen
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • PashkaD