Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenParmezaanse salade met scampi en asperges
Delhaize logo
 • Parmezaanse salade met scampi en aspergesA

Parmezaanse salade met scampi en asperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Valentijnsdag,Pasen
Salade
Parmezaanse salade met scampi en aspergesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 bussel groene asperges
 • 1 zakje ontdooide scampi's "365" ("reuzezoetwatergarnalen")
 • 1 persappelsien
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
 • 3 little gem-slaharten
 • 50 g schoongemaakte notensla
 • peper

Begin met koken

 1. Pel de scampi, maar het laatste staartstukje met de staartvinnen mag eraan blijven.
 2. Pers een halve sinaasappel uit; giet 6 eetlepels sap in een kleine bokaal. Voeg de mayonaise, 4 eetlepels olijfolie en parmezaan toe. Sluit de bokaal en schud goed; breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
 3. Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte. Kook in ong. 5 min. beetgaar in kokend water.
 4. Bak, ondertussen, de scampi bruin op vrij hoog vuur in een grote pan met 2 eetlepels olie. Kruid met wat peper.
 5. Verdeel de notensla en de blaadjes van de little gem over de borden. Laat de asperges uitlekken, snij in de lengte in 2 en schik met de scampi op de borden.
 6. Dien onmiddellijk op en serveer de vinaigrette apart. Werk eventueel af met kwartjes sinaasappel van de resterende halve appelsien.

Kooktip

Bestrooi de borden met schilfers Parmezaanse kaas, heerlijk!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 122; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 456,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag,Pasen
Diner
Lente
Salade
 • Parmezaanse salade met scampi en aspergesA