Recept zoekresultatenParmezaanse salade met scampi en asperges
Delhaize logo
  • Parmezaanse salade met scampi en asperges
    A
Parmezaanse salade met scampi en aspergesA

Parmezaanse salade met scampi en asperges

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 zakje ontdooide scampi's "365" ("reuzezoetwatergarnalen")
  • 4 el mayonaise
  • 6 e.l. olijfolie
  • 4 el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g schoongemaakte notensla
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 persappelsien
  • 3 little gem-slaharten
  • peper
  • 1 zakje ontdooide scampi's "365" ("reuzezoetwatergarnalen")
  • 4 el mayonaise
  • 6 e.l. olijfolie
  • 4 el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g schoongemaakte notensla
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 persappelsien
  • 3 little gem-slaharten
  • peper

Begin met koken

1
Pel de scampi, maar het laatste staartstukje met de staartvinnen mag eraan blijven.
2
Pers een halve sinaasappel uit; giet 6 eetlepels sap in een kleine bokaal. Voeg de mayonaise, 4 eetlepels olijfolie en parmezaan toe. Sluit de bokaal en schud goed; breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
3
Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte. Kook in ong. 5 min. beetgaar in kokend water.
4
Bak, ondertussen, de scampi bruin op vrij hoog vuur in een grote pan met 2 eetlepels olie. Kruid met wat peper.
5
Verdeel de notensla en de blaadjes van de little gem over de borden. Laat de asperges uitlekken, snij in de lengte in 2 en schik met de scampi op de borden.
6
Dien onmiddellijk op en serveer de vinaigrette apart. Werk eventueel af met kwartjes sinaasappel van de resterende halve appelsien.
1
Pel de scampi, maar het laatste staartstukje met de staartvinnen mag eraan blijven.
2
Pers een halve sinaasappel uit; giet 6 eetlepels sap in een kleine bokaal. Voeg de mayonaise, 4 eetlepels olijfolie en parmezaan toe. Sluit de bokaal en schud goed; breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
3
Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte. Kook in ong. 5 min. beetgaar in kokend water.
4
Bak, ondertussen, de scampi bruin op vrij hoog vuur in een grote pan met 2 eetlepels olie. Kruid met wat peper.
5
Verdeel de notensla en de blaadjes van de little gem over de borden. Laat de asperges uitlekken, snij in de lengte in 2 en schik met de scampi op de borden.
6
Dien onmiddellijk op en serveer de vinaigrette apart. Werk eventueel af met kwartjes sinaasappel van de resterende halve appelsien.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 122; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 456,65
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 122; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 456,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Mayonaise

Pauwels

Mayonaise

245 gr

€2,45

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€8,46