Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenParmezaankroketten
Delhaize logo
  • ParmezaankrokettenD

Parmezaankroketten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
ParmezaankrokettenD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 70 g boter
  • 70 g + 1 bord bloem
  • 2 eieren
  • geraspte nootmuskaat
  • peper
  • 120 g paneermeel
  • 150 g vers geraspte parmezaan
  • 40 cl volle melk

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Laat de boter op zacht vuur smelten in een grote steelpan. Bestrooi met 70 g bloem, meng 1 min., giet er de melk geleidelijk aan bij, meng ondertussen goed met de klopper zodat er geen klonters ontstaan. Laat zachtjes sudderen gedurende ongeveer 3 min., de bechamelsaus zal dik worden.
    2. Neem van het vuur, voeg de parmezaan toe en meng krachtig. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
    3. Leg bakpapier in een rechthoekige schotel (18 x 24 cm), giet er de bereiding in, druk goed aan en strijk de bovenkant glad. Zet 8 uur in de koelkast of 2 uur in de diepvriezer, wanneer je minder tijd hebt.
    4. Haal de bereiding uit de vorm en versnij in 12 porties. Wentel ze één voor één, aan beide zijden in de bloem. Schud er de overtollige bloem af en haal ze door de geklopte eieren. Laat ze even uitdruipen en wentel ze tenslotte in het paneermeel.
    5. Leg de kaaskroketten op een schotel, dek af en zet ze 1 uur in de koelkast.
    6. Bak ze goudbruin in de frituurpan (180°C).
    7. Serveer warm als voorgerecht met een slaatje.

    Kooktip

    Je kan de kaaskroketten na het paneren zonder problemen invriezen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1011; energie (kCal): 242; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 8,5; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 184,72
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • ParmezaankrokettenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar