Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Kippenchipolata van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenParmentier met eend en peterseliewortel
Delhaize logo
  • Parmentier met eend en peterseliewortelA

Parmentier met eend en peterseliewortel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Klassiek
Hoofdgerecht
Parmentier met eend en peterseliewortelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 gekonfijte eendenbillen
  • 4 uien
  • 50 g goudgele rozijnen
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 1 dl water
  • 5 cl witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 600 g peterseliewortel
  • 30 g panko (voor de crumble)
  • 50 g parmigiano (voor de crumble)
  • 25 g boter (voor de crumble)
  • 2 takjes peterselie (voor de crumble)
  • 2 takjes oregano (voor de crumble)
  • 2 takjes tijm (voor de crumble)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eendenconfijt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016080303661760000
  • Rozijnen | Goudgele
    250 gr
    7,56 €/kg
    €1,89
    Afhaling vanaf 10/05
    S2016012803622960000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,98 €/l
    €1,49
    S2002062000007210000
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 15 min kooktijd

    1. Bedek de rozijnen met warm water, voeg de azijn toe en laat zwellen.
    2. Kook de ongeschilde aardappelen met de peterseliewortel (geschild en in stukken gesneden) gedurende 20 à 25 min in gezouten kokend water.
    3. Fruit intussen de gehakte uien 15 min op een heel zacht vuurtje, in een pan met 2 el olijfolie.
    4. Maak de crumble: meng de panko, de parmigiano, de koude boter in stukjes, zout, peper en de gehakte kruiden met de vingertoppen.
    5. Verwarm de oven voor op 200°C. Warm de eendenbouten op zoals aangegeven op de verpakking. Scheur het vlees en voeg het bij de uien. Schep er de uitgelekte rozijnen bij en breng verder op smaak. Verdeel deze bereiding over een ovenschaal.
    6. Giet de aardappelen en de peterseliewortel af, plet alles met een vork samen met de boter en 2 el olijfolie en breng verder op smaak. Bedek er de eend mee en verdeel er dan de crumble bovenop. Bak 15 min. goudbruin in de oven.
    7. Dien warm op, met een slaatje.

    Kooktip

    Je kunt de peterseliewortel ook vervangen door pastinaak of raap.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 536; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 785,28
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Klassiek
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Parmentier met eend en peterseliewortelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eendenconfijt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016080303661760000
  • Rozijnen | Goudgele
    250 gr
    7,56 €/kg
    €1,89
    Afhaling vanaf 10/05
    S2016012803622960000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,98 €/l
    €1,49
    S2002062000007210000
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
    F1981081800104400000